10 Ekim 2015 Cumartesi

Çöl Kartalı - 50 Kalibre Desert Eagle






Silah İsmi:Desert Eagle 50 AE - Türkçe Adı:Çöl Kartalı
Üretim Yeri:İsrail
Satış Fiyatı:1500-2000$
Silah Kapasitesi:7 Mermi
Özellikleri:
1-Kullandığı mermilerden dolayı çok güçlü bir tabancadır ancak 50 AE kullanan versiyonun geri tepmesinin yüksek olması, silahın oldukça ağır ve büyük olması nedeniyle kullanışlı değildir.
2-Televizyon programları, filmler ve video oyunları sayesinde ünlü olmuş; özellikle de çok büyük ve ağır olması nedeniyle kullanışlı olmayan bir silahtır.
3-Bazı çelik yelekleri delebilir.
4-Çoğu tabancadan daha ağır olmasına rağmen,onlardan kısa bir menzili vardır.
5-Etkili Menzili:200 metredir.
6-Tetik köprüsü iki el şeklinde kullanmalı olarak tasarlanmıştır.
7- .50Kalibre şekli 1991 de sunulmuştur.
8-Lazer ve de dürbün takılabilme özeliğene sahiptir.

Desert Eagle (Türkçe: Çöl kartalı), İsrail yapımı yarı-otomatik bir tabancadır.
357 lik, 41lik, 44lük, 440 Cor-bon ve 50 AE kalibrelik mermi kullanan
modelleri bulunur. 357 kalibrelik versiyonu 9,41lik ve 44lüğü 8, 440
Cor-bon ve 50 AE (Action Express) kullanan modelide 7 mermi alır.

Kullandığı mermilerden dolayı çok güçlü bir tabancadır ancak 50 AE kullanan versiyonun geri tepmesinin yüksek olması, silahın oldukça ağır ve büyük olması nedeniyle kullanışlı değildir. Bu silahın çeşitli ağırlıkları vardır. 1-2 kg arasındaki çeşitleri silahın gerçekten kuvvetli olduğu gösteriyor. Ancak geri tepmesinin yüksek oluşu sadece 50 AE  kullanan uyarlamasında geçerlidir, özellikle birçok silah kullanıcısı 357.lik versiyonun geri tepmesinin standart 9mm tabancalardan daha az olduğunu söylemektedirler


Patlayan fişek gazı tazyiği ile çalışan yarı otomatik bir tabancadır. Atış isabeti oldukça yüksektir. Etkili mesafesi 152 mmlik namlularda yaklaşık olarak 200 metredir. Çokgenli yiv hadve boyu sayesinde namlunun aşınması azalmakta ve de namlu içi ile mermi arasındaki uyumluluk zenginleştirilmekte ve bu da atış isabetini oldıkça yüksek kılmaktadır. Tetik köprüsü iki el şeklinde kullanmalı olarak tasarlanmıştır. kabzasıda son derce rahattır ve hızlı şekilde tabancayı kullanmaya müsaittir. Tabancanın şarjoründe mermi bittiği zaman diğer yarı otomatik tabancalarda olduğu gibi sürgüsü açık kalmaktadır. Sadece standart üretim mermileri ile çalışabilir. Tabanca hem sağ hem de sol el ile kullanılacak kadar rahat bir silahtır. Eğer tabanca emniyete alınırsa, diğer horozlu tabancaların aksine ateşleme iğnesi çalışmaz. Bu yüzden oluşabilecek kazalara karşı örneğin tabancanın düşmesi halinde tabanca ateş almaz. Oldukça yüksek kalite çelikten imal edilmiştir.


4 yorum: